Triatlon i Maja Urban: „U Hrvatskoj još nemamo nikoga tko bi bio blizu Olimpijskim igrama i kvalifikacijama!“ (video)

Triatlonka Maja Urban najbolja je sportašica grada Osijeka 2019. Zaslužila ga je naslovom prvakinje Hrvatske u dugom triatlonu, koji se sastoji od 1,9 km plivanja, 90 km vožnje biciklom te 21 km trčanja. Osim toga, ekipno je sa svojim klubom, osječkim Tri-timom, osvojila prvo mjesto na PH u sprint triatlonu (750 m plivanja, 20 km bicikliranja, 5 km trčanja) te drugo mjesto u olimpijskom triatlonu (1,5 km – 40 km – 10 km). Na međunarodnoj je sceni osvojila pojedinačno deseto mjesto na Europskom prvenstvu u dugom triatlonu.

Prošla godina je bila dobra, nadam se da će se ponoviti i ova kada počnemo opet s utrkama. Sve su nam sada otkazane. – izjavila je Maja Urban

Urban radi kao nastavnica mađarskog jezika u OŠ Bilje i uspijeva uskladiti posao sa svim tim treninzima i nastupima. Triatlonom se bavi osam godina, počela je u zagrebačkom klubu Swibir, a kada se osnovao klub u Osijeku, Tri-tim, prebacila se u njega te ondje trenira pod vodstvom trenera Aleksandra Tompe. Prije nego što je „ušla“ u triatlon, trenirala je brojne druge sportove, kao što je hokej, veslanje, plivanje, bicikl te trčanje.

U razgovoru s nama objasnila je kako dugi triatlon nije olimpijska disciplina, već da je on nešto kraći. Također, kaže da u Hrvatskoj još nemamo nikoga tko bi bio blizu Olimpijskim igrama i kvalifikacijama. Nju osobno zanimaju duže utrke.

Najvažnije je disciplina i redovitost, a ništa nije teško ako se to voli i ako se to hoće. Ako čovjek nije ozlijeđen i ako je u glavi sve čisto. – naglasila je

 

 

 

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *