Marijan Kustić: „HNS ima plan i program da se završi ova sezona.“ (video)

Direktor Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić gostovao je u jubilarnoj 600. emisiji. Otkriva da će već idući tjedan iznijeti detaljan plan oko pomoći klubovima. Također, da imaju plan i program kako završiti prvenstvo i nastaviti novo. U međuvremenu  donirali su ukupno milijun kuna bolnicama u pet hrvatskih gradova za borbu protiv aktualne pandemije koronavirusa.

Vrlo je važno da svaki savez ima kontakt sa svojim klubovima. Kakva je situacija sa sportašima usprkos svim stručnjacima koji im sugeriraju što da sve rade, doznajemo:

Oni treniraju, rade kod kuće individualno, kako god mogu. Naravno, to ipak nije pravi trening koji oni imaju kada je u pitanju natjecateljski dio. Ja se nadam da će se otvorit sada prostor gdje će se moći trenirat. U kontaktu jesmo s klubovima i evo mi kao nacionalni savez i glavni instruktor smo pokrenuli treninge tj. pripreme kroz video isječke online.

Na pitanje trpi li HNS financijske gubitke, direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić otvoreno govori kako se trude da to svedu na najmanju moguću razinu:

Mi sa strane nacionalnog saveza maksimalno ćemo pomagati i pomoći ćemo, naravno koliko god možemo. Mi kontaktiramo i tražimo pomoć i od strane UEFA-e i FIFA-e, svakodnevno smo s njima u kontaktu. Vidjeti ćemo razvoj same situacije, ustvari koliko će trajati ova stanka. Ostavit će traga sigurno, ali moralo sve napraviti da naši klubovi opstanu, a i da se krene s natjecanjima.

S obzirom na situaciju s koronavirusom Marijan Kustić objašnjava da će sigurno biti drugačije nego prije. Kaže da ono što je bitno je da sačuvamo klubove, da pokrenemo cijeli sistem, da se počne trenirati i natjecati, a onda polako izgrađivati i vraćati se na stari put. Ukoliko bi se produžila stanka sporta, odnosno nogometa, otkriva:

Mi smo pripremili nekoliko varijanti. Čekali smo i neke odluke UEFA-e, to smo jučer i dobili. Imamo nekoliko modaliteta na koji način i što završiti. Sami završetak natjecateljske sezone povezati će sredstva koje klubovi trebaju dobiti.

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *