Mario Možnik pokupio ključeve novog automobila Audi A3 i krenuo u Rio! (video)

Aktualni prvak Europe na kraljevskoj gimnastičkoj spravi preči, te brončani s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva, od sada će sigurnije ići na svoja putovanja. Marijo Možnik, jedan od najboljih svjetskih gimnastičara, potpisao je sponzorsku suradnju s markom Audi, vodećom premium markom hrvatskog automobilskog tžišta, koju u hrvatskoj zastupa tvrtka Porsche Croatia. Direktor marke Audi za Hrvatsku g. Vladimir Lipovac uručio je Mariju ključeve automobila Audi A3 koji će imati na raspolaganju u narednom periodu. Tom prilikom je g. Lipovac napomenuo da je marka Audi nakon četiri godine ponovno prihvatila sponzorstvo te je izrazio posebno zadovoljstvo početkom suradnje s jednim mladim sportašem i intelektualcem. Siguran je da će Marijo biti izvrstan ambasador marke Audi te se nada da će uz njihovu pomoć lakše ostvariti svoj cilj, a to je plasman na Olimpijske igre u Rio 2016.

Nakon najvećeg uspjeha u karijeri i osvajanja europskog zlata u travnju u Montpellieru, Marijo se potpuno posvetio drugom dijelu sezone koji će otvoriti slijedećeg tjedna, od 17. do 20. rujna 2015. godine na Svjetskom kupu u Osijeku, gdje brani zlatnu medalju. Biti će to jedan od dva posljednja testa uoči Svjetskog prvenstva u Glasgowu (23. listopada – 1. studenoga), uz onaj na Prvenstvu Hrvatske dva tjedna nakon Osijeka. “Prvi nastup biti će u Osijeku, na mom najdražem natjecanju koje je uvijek vrhunski organizirano, gdje je sjajna atmosfera i gdje uvijek imam posebnu motivaciju za medaljom. Bez obzira što sam ih tamo osvojio puno, uvijek želiš pred svojim navijačima biti najbolji.Stoga pozivam sve ljubitelje gimnastike da dođu, podrže mene i moje kolege iz reprezentacije.”, rekao je Marijo.

Marija u Glasgowu čeka najteži posao do sada. Tamo se love vize za Olimpijske igre u Riju i koliko god će to biti teško, vjeruje da će svojim neumornim radom to i uspjeti ostvariti. Pripremio je jaču vježbu od one s kojom je osvojio europsko zlato, te je s novom vježbom ponovno konkurentan za najveće dosege. Da bi se kvalificirao u Rio, mora osvojiti jednu od medalja na ovom Svjetskom prvenstvu.

Tigran Gorički, trener koji je stvorio prvaka Europe, brzo je morao sa strane staviti to veliko zlato. Pred Marijem i njim je novi veliki posao. Gorički naglašava: “Marijo posljednjih mjeseci trenira jako naporno, radi nove elemente, a najvažnije je što je ozljeda ramena sanirana, pa je sve lakše. Nadam se da će već u Osijeku slijedećeg tjedna pokazati da je i dalje u svjetskom vrhu. Iako njegova startna ocijena nije najveća, svojom izvedbom koja je jedna od najboljih u svijetu, može konkurirati za svjetsku medalju.”

Marijo na svom novom limenom ljubimcu ima jedan poseban hashtag. Natpis #probudistrast je projekt koji razvija sa svojim timom i sponzorima, a kojem je cilj probuditi ljude, potaknuti ih da žive aktivnije i da krenu u potragu za svojim strastima. Prema istraživanjima čak 70-90% djece adolescenata nije aktivno koliko bi prema preporukama trebalo biti. On sam je poznat po tome da uz gimnastiku ima puno hobija, aktivnosti i strasti u kojima uživa.

“Iako treniram dva puta dnevno, zaposlen sam na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu gdje uskoro trebam doktorirati, završavam i studij Sportskog menadžmenta na Aspiri u Splitu. Ljubitelj sam svih sportova i aktivnosti, a najbolje se snalazim u ekstremnim sportovima poput snowboarda, kitesurfinga, wakeboardinga i bungee jumpinga. Ovom kampanjom želim potaknuti sve ljude, a posebno mlade, da se aktiviraju u traženju svojih strasti.”

Nakon press konferncije Marijo je na orginalan način skočio sa 6 metara visoke galerije na strunjače te prikazao dio vježbe na preči koju će izvesti na Svjetskom prvenstvu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *