Niko Kovač više nije izbornik nogometne reprezentacije! (video)

Niko Kovač više nije izbornik hrvatske reprezentacije! Jednoglasna je to odluka izvršnog odbora HNS-a.  

Ime novog izbornika bit će poznato do 21. rujna, a ni jedno ime kandidata na sastanku nije spomenuto. S kandidatima će razgovarati predsjednik HNS-aDavor Šuker Romeo Jozak, direktor svih reprezentacija.

Sjednica izvršnog odbora HNS-a počela je u 11 sati, a članovi su u zagrebački hotel Hilton počeli pristizati već u 9 sati.

– Nismo ovo očekivali uoči puta u Azerbajdžan i Norvešku. Nogometne igre i prvenstva bit će još, a rezultat je najvažniji, on je nit vodilja za trenera i za klubove. Sljedeći tjedan putujem na Izvršni odbor Uefe, ali nadam se da ćemo pronaći najbolje rješenje. Neće biti lako u tako kratkom vremenu pronaći izbornika, slično je bilo i kad jeIgor Štimac napustio reprezentaciju u prošlom kvalifikacijskom ciklusu. HNS nema toliko novaca da bi doveo kvalitetnog stranca, pa smo skloniji odabiru hrvatskog trenera. A ime ionako ne garantira nastup na velikom natjecanju – rekao je Davor Šuker.

Na pitanje o razlozima otkaza Kovaču, predsjednik HNS-a je kazao:

– Moram biti otvoren, krenimo redom: kad bismo mi rekli da je grupa lagana, mi to zakompliciramo. U prvom kvartalu bili smo prvi, a u 6 mjeseci smo pali na treće mjesto. Imamo najbolje igrače po svjetskim klubovima s renomeom, sjetimo se Italije, sve je tamo počelo, stat ću u obranu igrača. Igraju u najboljim klubovima, svi ih traže autograme. I dođu kod nas, ovdje nikoga ne zanimaju… Na našem terenu nemaju takvu mirnoću kao u klubovima, kod nas uvijek neka drama, pa ne daju maksimum koji daju u klubovima. Mogli smo ovo napraviti i nakon Azerbajdžana, ali Kovač je imao zadnju riječ, vodio je momčad u Oslu. Sjetio sam se dana kada sam Kovača zvao ujutro, nakon Škotske, kada smo razgovarali i kada sam ga pitao hoće li biti izbornik. Sada je čuo moju odluku, prihvatio ju je kao gospodin, takav je kruh trenera….cijelu konferenciju pogledajte u video isječku….

Pismo Nike Kovača prenosimo u cijelosti….

“Poštovani, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza danas je donio odluku o mojem razrješenju na mjestu izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. Ne želeći sada ulaziti u razloge i složenost problema, ovom prigodom želim se zahvaliti svima koji su ovih godina bili neizostavni dionici projekta hrvatske nogometne reprezentacije.

Iako Izvršni odbor HNS-a danas nije donio odluku o novomizborniku, kao već bivši izbornik Vatrenih, novom izborniku hrvatske nogometne reprezentacije, ma tko to bio, htio bih poželjeti mnogo sreće kako bi hrvatsku reprezentaciju odveo na Europsko nogometno prvenstvo i zabilježio sjajan rezultat.

Zahvaljujem se sjajnim i odanim navijačima i cijeloj hrvatskoj javnosti koja je svih ovih godina nesebično i vatreno podupirala hrvatsku nogometnu reprezentaciju i zdušno je podržavala. Iako su nam često nedostajali na nekim utakmicama, u svim uspjesima doprinos naših vatrenih navijača nemjerljiv je.

Također želim zahvaliti našim i mojim igračima, reprezentativcima koji su nam podarili mnoštvo lijepih trenutaka i bili razlogom naše sreće i slavlja. Zahvaljujem svakom pojedinačno i svakomu iskreno želim uspjeh kako u reprezentaciji tako i u njihovim klubovima.

Želim zahvaliti i Hrvatskomu nogometnom savezu te Izvršnom odboru HNS-a na suradnji i potpori koju su sve ovo vrijeme pružali meni i stručnom stožeru želeći da budemo najbolji i najuspješniji.

Zahvaljujem i svom stručnom stožeru te svima koji su bili u projektu hrvatske nogometne reprezentacije i koji su uložili sve svoje znanje i trud da bismo uspjeli.

Zahvalan sam i svim medijima i novinarima koji su pratili rad i nastupe reprezentacije. Siguran sam da su svi na svoj način željeli uspjeh i najbolje rezultate. Hvala im.

Na kraju, želim se ispričati svima onima koji su očekivali veće i bolje rezultate, a za koje smatraju da ih nismo ili nisam ostvario. Nogomet je najljepša, ali zbog toga i vrlo nepredvidljiva igra. Ne pobjeđuju uvijek najveći i najbolji. Ali vjerujem da uvijek pobjeđuje nogomet i zato ga volimo.

Cijenjena hrvatska javnosti i dragi navijači, nastavljam s vama i dalje biti vatreni navijač naše reprezentacije i naše drage Hrvatske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *