Niko Sigur: Svestrani dragulj Hajduka

Započinje novo poglavlje u srcu hrvatskog nogometa jer mlada hrvatska reprezentativna senzacija Niko Sigur svoju budućnost obvezuje u HNK Hajduk Split do ljeta 2028. godine. Potpis sa Sigurom ide stopama Rokasa Pukštasa i predstavlja daljnji korak u Hajdukovoj predanosti podršci i razvoju mladih talenata.

Hajdukova legendarna šahovnica i Sigurov put do dresa pravo je nogometno putovanje. Priča počinje kada dolazi iz Kanade i zapada Hajduku za oko na probi u Kalcer Radomlje, Hajdukovom partnerskom klubu. Impresioniran njegovim sposobnostima, brzo se integrirao u Hajdukovu akademiju, a potom i u juniorsku momčad.

Prijelomni trenutak dogodio se u finalu Lige prvaka mladih, gdje je Sigur pokazao svoje umijeće i zasluženo dobio poziv u prvu momčad. Mindaugas Nikoličius, nositelj Hajdukovog omladinskog razvoja, rasvjetljava uspon Sigura, objašnjavajući: Na pola godine, pa prelazi u našu akademiju, odnosno u juniorsku momčad. Ono što Sigura izdvaja je njegova svestranost na terenu.

Već u svibnju 2023. godine Niko Sigur izazvao je veliku pozornost hrvatskih nogometnih stručnjaka

Prvenstveno je desni bek, a pokazao se učinkovitim i u ulozi zadnjeg veznog. Ova fleksibilnost daje trenerima luksuz strateškog postavljanja na različite pozicije i taktičke formacije. Nikoličius je rekao: “Ima vrlo svestran profil igrača, njegova osnovna pozicija je desni bek, ali može igrati i kao zadnji vezni. I tamo može igrati jako dobro i prilagoditi se svim taktičkim zahtjevima. U mogućnosti smo odgovoriti na te zahtjeve, što treneru pruža dodatne operativne mogućnosti. Igrač na više pozicija u različitim sustavima igre.  Osim svojih tehničkih sposobnosti, Sigur utjelovljuje nematerijalne stvari koje vode igrača od dobrog do velikog. Njegova nemilosrdna radna etika, nezasitna želja za usavršavanjem i snažan pobjednički mentalitet učinili su ga sastavnim dijelom tima. Niko ne samo da pokazuje stalni napredak u kvaliteti svoje igre, već i snažan pobjednički mentalitet i veliku volju da se trudi i ide naprijed. Uz sve navedeno, ovaj igrač ima ogromno samopouzdanje, visoku razinu kompetitivnosti i općenito elitne psihološke karakteristike,” dodao je Nikoličius.

Prilikom potpisivanja ugovora Sigur je izrazio svoju radost i zahvalnost na sljedeći način: “Veselim se svemu što će se dogoditi. Nadam se da ćemo postati prvaci”.

Osvrćući se na svoje dosadašnje putovanje, Sigur prepoznaje izazove, ali ostaje vjeran svojoj predanosti stalnom poboljšanju. “San mi se ostvario kada sam zaigrao za prvu momčad Hajduka. Sretan sam što sam ovdje. “Hvala navijačima. To mi mnogo znači. Obećajem da ću dati sve od sebe kako bismo ostvarili svoje ciljeve”

Dok sunce zalazi, nova zora čeka Niku Sigura i njegov HNK Hajduk Split. Priča o ovom mladom Hrvatu priča je o ustrajnosti, predanosti i neumoljivoj potrazi za izvrsnošću. Putovanje tek počinje i navijači su uzbuđeni vidjeti visine koje će ova zvijezda u usponu dosegnuti u Hajdukovim kultnim plavo-bijelim prugama.

Odgovori