Prvi ledeni događaj u Francuskoj; Cameron Naasz osvojio Južne Alpe

Vodeći trostruki svjetski prvak Cameron Naasz i ove godine pobjedio je na Ice Crossu koje se održalo u Francuskoj u Pra-Loupu na nadmorskoj visini od 2000 m.  Iza njega stoje Austrijanac Luca Dallago i Švicarac Kilian Braun. Prvi ledeni događaj, ATSX 500, u Francuskoj nakon dva Crashed Ice događaja u Marseilleu, 2017. i 2018. godine, bio je ogroman uspjeh, iako se jedan dio staze rastopio zbog izuzetno toplog vremena.

Također,  led je bio previše mekan u najtežem dijelu staze, pa je morao biti prekriven s nekoliko ploča od pleksiglasa, a osmislio ga je prvak francuskog Ice Crossa Tristan Dugerdil. No, nije sve tako crno, čim je sunce zalazilo u Južne Alpe, staza je odmah oživjela, kao i sama publika koja je imala priliku uživati u vrlo intenzivnim finalima i nastupima najboljih natjecatelja na svijetu.

S druge strane, ženska utrka bila je vrlo neizvjesna. Bivša svjetska prvakinja Jacqueline Legere vratila se svojim pobjedničkim putevima pobijedivši Trunzo i Morand, koji su bili jasni favoriti, prenosi icecross.com.

Veliko iznenađenje priredila je ruska veteranka Viktorije Senotrusove koja je zauzela 4. mjesto ispred Austrijanke Veronike Windisch koja je izborila malo finale.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *