Red Bull Ice Cross Svjetsko prvenstvo; Cameron Naasz i Maxie Planté pobjednici u Japanu

Cameron Naasz u subotu 15. veljače napravio je veliki korak ka četvrtoj svjetskoj tituli u pet godina i to pobjedom na prvoj ATSX 1000 utrci u 2020. godini, koja se održala u Japanu (Yokohama). U vrlo intenzivnom finalu, na drugom mjestu završio je Kyle Croxall, a na trećem Steven Cox.

Drugi brat Croxell, Scott, koji je dvostruki svjetski prvak, vratio se na još jednu trku. Diskvalificiran je u teškom polufinalu jer je „lagano“ pogurao Lucu Dallagoa u kut. Luca, koji je porijeklom iz Austrije, vodeći u Red Bull Ice Cross Svjetskom prvenstvu, prije Yokohame, nije uspio proći u finale. Njegov stariji brat Marco, također bivši svjetski prvak ispao je u osmini finala od Scotta.

„Dobar je osjećaj opet pobijediti. Zaista sam sretan jer je teško ove godine zaraditi bodove.“, rekao je Cameron Naasz nakon 20. pobjede u svojoj Ice Cross karijeri, od kojih su dvije bile u Yokohami. Također, nadodaje kako mu je drago što ovaj sport doseže nove dijelove svijeta.

Kao što se i očekivalo, ženska utrka bila je vrlo uzbudljiva te je završila totalnim iznenađenjem. Kanađanka Maxie Planté u finalu je pobijedila dvije dvostruke svjetske prvakinje: Jascqueline Legere, koja je ove sezone osvojila već tri utrke, te glavnu svjetsku prvakinju Amandu Trunzo, koja je finale završila ispred 18-godišnje senzacije Justine Zonne.

 

Konačan poredak, Red Bull Ice Cross Svjetsko prvenstvo – muškarci: 

1. Cameron Naasz (SAD), 2. Kyle Croxall (Kanada), 3. Steven Cox (Kanada), 4. Mirko Lahti (Finska), 5. Luca Dallago (Austria), 6. Michael Iulianello (SAD), 7. Jim De Paoli (Švicarska), 8. Scott Croxall (Kanada), 9. Dean Moriarty (Kanada), 10. Dmytry Murlychkin (Rusija).

Konačan poredak, Red Bull Ice Cross Svjetsko prvenstvo – žene:

1. Maxie Planté (Kanada), 2. Jacqueline Legere (Kanada), 3. Amanda Trunzo (SAD), 4. Justine Zonne (Latvija), 5. Myriam Trepanier (Kanada), 6. Anais Morand (Švicarska), 7. Veronika Windisch (Austrija), 8. Tamara Meuwissen (SAD), 9. Samantha Meuwissen (SAD), 10. Amadine Condroyer (Francuska).

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *