Romeo Jozak: “2000 godište postaje nacionalni projekt za Euro 2017.!” (video)

Hrvatska će 2017. godine ugostiti europsku smotru najboljih nacionalnih selekcija do 17 godina, odlučio je u ponedjeljak Izvršni odbor Europske nogometne federacije. Hrvatska je kandidatura pobijedila u konkurenciji nekoliko zemalja, između ostalih Švedske, Finske, Bosne i Hercegovine, Republike Irske i Mađarske, te je dobro odjeknula u europskim krugovima.

“Reprezentacije U-17 već imaju ozbiljne igrače i vjerujemo da će natjecanje biti atraktivno, a domaćinstvo je ujedno i potvrda da nogomet u Hrvatskoj ima visok ugled u Europi, posebno kada su u pitanju mlađe kategorije. Od Uefe smo dobili velik broj komplimenata, a često se spomenula tradicija igranja turnira za mlade nogometaše, pogotovo u Istri”, sažeo je Damir Vrbanović, izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

“Ovo je realnost, odnosno možda korak iznad realnosti. Studija se pripremala godinu dana, tematika je bila vrlo zahtjevna, a mi smo u Hrvatskoj i privilegirani i osuđeni na proizvodnju igrača. Imamo kvalitetu u svojoj djeci, a naša generacija ima izravan plasman te selekcija 2000. godišta postaje nacionalni projekt kako bi imala veliku šansu. Idemo prvo organizirati EP U-17 kako treba pa ćemo ići na sljedeći korak”, rekao je Jozak…..više u video isječku

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *