Toni Fruk: Riječki maestro diže pometnju u HNL-u

U hrvatskoj nogometnoj ligi, gdje su nekada na terenu bili talenti poput Modrića i Sharbinija, pojavio se novi maestro: Toni Fruk. Unatoč tome što se nije uspio uklopiti u momčad zagrebačkog Dinama, Fruk je pronašao dom u Rijeci, gdje su njegove očaravajuće asistencije i pojava koja mijenja igru privukli pažnju.

U 13. minuti, Frukova magija se razvila s preciznim dodavanjem, dodavajući Emmanuelu za zadivljujuću završnicu za svoj klub. Asistencija je pokazala Frukovu sposobnost uvlačenja konca u iglu s milimetarskom preciznošću, podsjećajući na prepoznatljive pokrete Luke Modrića.

Ovakve finese su rijetke u hrvatskom nogometu, ali Frukovo umijeće tračak je nade za navijače Rijeke. Frukov stil podsjeća na Sharbinijev sjaj, ali riječki navijači sada imaju novog heroja za slavlje.

Anas Sharbini, nekoć grobničko čudo, ostavio je neizbrisiv trag fantastičnom asisitencijom koji je dirnuo srca svakog navijača Rijeke. Frukova posljednja asistencija nagovještava klupske planove za nasljeđivanje, s tim da je mladi plejmejker upisao impresivnih 10 asistencija ove sezone, od čega devet u HNL-u.

Usporedbe s legendarnim Sharbinijem su neizbježne, no Frukova priča ni izdaleka nije potpuna. Sa samo 21 godinom još uvijek pokušava ostvariti svoj puni potencijal, a prelazak iz Fiorentine u Rijeku ključni je trenutak u njegovoj karijeri. Za razliku od Sharbinija, čiji se neizmjerni talent suočavao s izazovima, čini se da je Fruk spreman iskoristiti priliku koja mu se pruža.

Frukov put do Rijeke nije bio bez zapleta. Dinamo Zagreb je prepoznao njegov talent i pokazao interes, ali Rijeka je bila ta koja je ostvarila ugovor sa ovim igračem.  Važnu ulogu odigrali su predsjednik Mišković i sportski direktor Darko Raić Sudar koji su prepoznali Frukov potencijal i kvalitete koje zaslužuju najbolje.

Toni Fruk je u ljeto 2023. potpisao za NK Rijeku, iako je bio i na Dinamovom radaru

Odluka zagrebačkog Dinama da zanemari Fruka i ostale igrače koji su kasnije uspjeli u Rijeci pokazala se razočaravajućim promašajem. Kako mladi maestro nastavlja briljirati, propuštene šanse maksimirske momčadi postaju sve očitije.

Izbornik Zlatko Dalić, koji je pomno pratio Rijekine nastupe, nedvojbeno je zabilježio izvanrednu Frukovu igru. Uz već uhodani trio Labrović, Pašalić i Pjaka, čini se da je u Dalićevom razmatranju za budući reprezentativni nastup i zvijezda u usponu Fruk.

Kao i svaki mladi igrač, Fruk doživljava povremene oscilacije u formi, ali njegov utjecaj na riječku igru je neosporan. Fruk utjelovljuje bit svestranog napadačkog igrača sa svojom posvećenošću stvaranju prilika i talentom za postizanje golova. Već ima dva gola i 10 asistencija i dokazao je da je dinamična sila u ligi.

Usporedba Frukove trenutne sezone s njegovim prošlim nastupima u Gorici ističe njegov rast. Pod vodstvom sadašnjeg menadžera Rijeke Željka Sopića tijekom njegove posudbe, Frukov razvoj bio je evidentan.

Za Goricu je odigrao 56 utakmica, zabio je 12 golova i upisao dvije asistencije, a za Rijeku je odigrao 21 i pokazao igrački potencijal. Dok Fruk nastavlja fino štimati Rijekin napad, njegov put od Fiorentine do središnje figure HNL-a potvrđuje da se ispisuje novo poglavlje na tapiseriji hrvatskog nogometa, a Toni Fruk prednjači u tome.

Odgovori