U 17.kolu ABA lige Cedevita pobijedila Mega Bemax 75:73 (video)

U 17. kolu ABA lige Cedevita je pobijedila Megu Bemax sa 75:73. Bila je to napeta utakmica. Gosti su u zadnjih 10 minuta ušli s vodstvom 57:51, a sve je naposljetku odlučeno u napetoj završnici.

Nakon što je Cedevita sredinom četvrte četvrtine preuzela vodstvo, Nikola Rebić je na 2:27 min. do kraja zabio tricu za izjednačenje gostiju 68:68, a trener domaćina Jure Zdovc pozvao je timeout.

Nakon toga Will Cherry je zabio važan koš i dodatno slobodno bacanje, a nakon što Mega u svojem napadu nije uspjela šutnuti po košu, Cherry je na 1:31 min. do završetka pogodio i tricu za 74:68. Vlatko Čančar je poslije toga napravio prekršaj na Damiru Markoti, a on je na 15.6 sekundi do završetka pogodio jedno od dva slobodna bacanja za 75:73 prednost Zagrepčana. Na timeoutu je Zdovc odlučio da Cedevita neće raditi prekršaj, a na kraju je sa zvukom sirene Aleksandar Lazić promašio s pet metara.

Nakon što je izbivao zbog ozljede, večeras se Cedeviti vratio Filip Krušlin, no u momčadi više nema Kevina Murphyja, s kojim je postignut sporazumni raskid ugovora.

U dresu Zagrepčana Džanan Musa upisao je 14 poena, tri skoka i dvije asistencije, Demetris Nichols ubilježio je 13 poena i šest skokova, Will Cherry je upisao 12 poena uz tri asistencije, Damir Markota upisao 11 poena i osam skokova, Andrija Stipanović 10 poena i šest skokova, a Roko Ukić 10 poena, tri skoka i četiri asistencije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *