(VIDEO) Matea Rajković: „Odlazim iz Mladosti nakon 12 godina“

U emisiji Sport nedjeljom razgovarali smo i s reprezentativkom i igračicom HAOK Mladosti, Mateom Rajković koja je jedna od najiskusnijih u svlačionici prvakinja Hrvatske. Odmah na početku razgovora ističe kako joj je karantena pomogla da poradi na nekim svojim stvarima i manjkavostima tijekom sezone koje nije stigla, tj. na nekim ozljedama i prevencijama. Kaže kako se pridržavala stručnih uputa od kondicijske strane njenog stručnog tima te da je svaki dan trenirala.

Prisjetimo se, upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza donio je odluku o prekidu svih odbojkaških ligaških natjecanja ove sezone zbog epidemije koronavirusa, a prvaci muške i ženske Superlige odlučeni su prema zatečenom stanju na ljestvici. Evo kako je to komentirala Matea Rajković:

Vjerujem da je svakom sportašu prekid sezone teško pao iz razloga što se nije moglo nastaviti s utakmicama i s borbom te osvajanjem kupa i prvenstva. Kao predstavnik kluba svojih djevojaka i same sebe mogu reći da smo se veselile kruni te sezone što nam je uvijek prvenstvo i kup i eto u trećem mjesecu je ipak odlučeno da je prvenstvo za sada gotovo.

Nadodaje da je svakom sportašu cilj da osvoji prvenstvo, a ne da ga se proglasi prvakom. Muška strana je dosta burno reagirali, ali prema njoj opravdano. Zbog novonastale situacije kaže da im neće biti lagano jer će se skratiti i ljetna pauza te će raspored biti prenatrpan. Smatra da će se osjetiti recesivna kriza i recesivni udar jer su već sada svima smanjeni ugovori i vjeruje da će se u novoj sezoni ići puno opreznije s obzirom na to da se očekuje drugi val koronavirusa.

Ispoštovati ću svoj klub u kojem sam 12 godina. Mladost je moj dom bio i ostati će. Osam godina sam dijete Mladosti, no sada je vrijeme za stepenicu više. 1. srpnja ćemo se rastati u dobrim odnosima i krenuti dalje. – otkriva na kraju razgovora

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *