Zlato za Ivana Mikulića! (video)

6. Svjetsko para-taekwondo prvenstvo održava se u turskom Samsunu, na prvenstvo nastupa rekordnih 130 boraca i tehničara iz 38 zemalja svijeta.

Reprezentativac Hrvatske Ivan Mikulić u pratnji izbornika Hrvatske Para-taekwondo reprezentacije Mladena Tomića nastupio je u kategoriji K44 M+75kg. i osvojio zlatnu medalju.

U prvom kolu je savladao reprezentativca Turske Recep Ozdemir sa rezultatom 18:1. U drugom kolu je savladao reprezentativca SAD-a Corbin Stacey rezultatom 15:3. U trećem kolu koje je ujedno bila i borba za Finale Ivan Mikulić je savladao reprezentativca azerbejdžana Vugar Adishirinov rezultatom 15:12.

U finalu je svladao s 11:8 Rusa Zainutoina Ataeva i postao svjetski prvak u kategoriji K44 M+75kg.

Naravno da sam sretan, izjavio je Mikulić, tim prije što je ovim prvenstvom počela borba za nastup na paraolimpijskim igrama za pet godina u Tokiju, a želja mi je da u Japanu svakako nastupim, zaključio je Ivan Mikulić.

Važno je naglasiti da je ovo prvo Svjetsko prvenstvo sa kojega će borci osim medalja donijeti i G8 bodove za Paraolimpijski ranking, koji će odrediti imena putnika u Tokio 2020.

Osvajanjem zlatne medalje na SP 2015 Ivan Mikulić kompletirao je kolekciju medalja. Bio je europski pravak u Moskvi, Rusija 2012., vicepravak 2013 iz Bugarske. Brončanu medalju ima s SP 2012 (Aruba)

A onda smo se preselili put Velike Gorice na atletski miting….

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *