(VIDEO) Iva Majoli i Donna Vekić iščekuju novosti oko natjecateljskog tenisa u ovoj sezoni

Hrvatska teniska Fed Cup reprezentacija okupila se u Zagrebu, stoga smo u emisiju ugostili hrvatsku profesionalnu tenisačicu Donnu Vekić te izbornicu Ivu Majoli. Vekić ističe kako je trenirala tokom karantene, odnosno održavala kondiciju te cijelo vrijeme bila u Osijeku sa svojom obitelji što je u potpunosti drugačije od njene svakodnevice. S druge strane, izbornica kaže kako se ova situacija dogodila po prvi puta u povijesti te da je svima jedna velika nepoznanica.

Nadodaje da su u raskoraku jer se iščekuju novosti oko natjecateljskog tenisa u ovoj sezoni. Iako se iskreno nada da će se sve vratiti kao što je i bilo, osjećaj joj govori da to ipak neće tako brzo.

Biti će velike mjere opreza, pogotovo u tenisu gdje igrači moraju proputovat cijeli svijet da bi došli na destinaciju na koju igraju. Biti će puno posla oko organizacije. – objašnjava Iva Majoli

Što se tiče našeg ženskog tenisa govori kako smo nekoliko puta bili blizu da odemo u višu skupinu, no nažalost skupina u kojoj jesmo je užasno jaka. Također, ističe da su ih sprječavale i nažalost brojne ozlijede tenisačica. Nadovezala se i Donna te kaže kako im je uvijek nedostajala jedna pobijeda. Osvrnula se i na novu strukturu hrvatskog teniskog saveza:

Iskreno ne bih voljela previše ulaziti u to. Nikolina nam je uvijek bila podrška, ali htjela bih gledati da se fokusiramo na budućnost. Sada planiramo turnir u Osijeku da pomognemo svim hrvatskih igračima. Nadam se da će se to uspjet realizirat.

Za kraj, izbornica smatra da će tenis kao sport, s obzirom na trenutnu situaciju u svijetu, jedino isplivati ako se svi zajedno udruže.

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *