Kategorije
Izdvojeno Ostali sportovi Zadnje dodano

Milanović odlikovao Srbića

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović dodijelio je u utorak Povelju Republike Hrvatske gimnastičaru Tinu Srbiću, a njegovog trenera Lucijana Krcea odlikovao je Redom hrvatskog pletera. 

Srbić je dobio Povelju Republike Hrvatske za izniman sportski uspjeh i osvajanje medaljena Olimpijskim igrama u Tokiju 2020., te za promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske, dok je Krce odlikovan je za izniman doprinos sportskim uspjesima hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. te za promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu. Na dodjeli odlikovanja u Uredu Predsjednika Republike bili su i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik te povjerenik Predsjednika Republike za sport Željko Jovanović. 

Osim srebra iz Tokija, Srbić je proteklih godina osvojio niz medalja na svjetskim i europskim prvenstvima, kao i na svjetskim kupovima, a zadnja među njima je srebrna medalja osvojena na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu, To mu je treća medalja sa svjetskih prvenstava, nakon zlata 2017. i srebra 2019.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *