Nogometni kamp HNS-a: “Vlada Republike Hrvatske podržat će projekt i ustupiti državno zemljište”,

U sjedištu Vlade Republike Hrvatske održan je sastanak na kojem je delegacija Hrvatskog nogometnog saveza, prevođena predsjednikom Marijanom Kustićem, razgovarala s predsjednikom Vlade, Andrejem Plenkovićem, i njegovim najbližim suradnicima o planovima za izgradnju nogometnog kampa HNS-a.

Visoku delegaciju Saveza primio je predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković, a uz njega su na sastanku bili i potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica sporta i turizma Nikolina Brnjac, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić te glasnogovornik Vlade RH Marko Milić, uz nazočnost gradonačelnika Velike Gorice Krešimira Ačkara.

Na sastanku su ispred HNS-a uz predsjednika Kustića sudjelovali i izvršni direktor Tomislav Svetina, izbornik Vatrenih Zlatko Dalić i tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa.

“Čelnici Hrvatskog nogometnog saveza izvijestili su nas o izgradnji nogometnog kampa u Velikoj Gorici, koji je važan za hrvatsku reprezentaciju i razvoj nogometa. Vlada Republike Hrvatske podržat će projekt i ustupiti državno zemljište”, najavio je premijer Plenković.

“Razgovarali smo i o daljnjim aktivnostima oko ulaganja u stadione i sportske građevine od nacionalnog značaja, za koje i drugi savezi pripremaju kriterije sufinanciranja. Ponosni smo na uspjehe hrvatske reprezentacije koja je u vrhu svjetskog nogometa”, naglasio je predsjednik Vlade RH.

“Hvala premijeru Plenkoviću i Vladi Republike Hrvatske na iskazanoj podršci izgradnji nacionalnog kampa kao strateškog cilja hrvatskog nogometa. Pogotovo nas raduje konkretna najava da će nam Vlada RH ustupiti zemljište na kojem će, duboko sam uvjeren, uskoro osvanuti novi dom hrvatskog nogometa. Također, pozdravljamo činjenicu da kroz novi Zakon o sportu Vlada pokazuje ambiciju ulaganja u sportsku infrastrukturu diljem zemlje što će sigurno doprinijeti daljnjem razvoju sporta u Hrvatskoj”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Odgovori