Niko Kranjčar: “Bog nam je dao talent, imamo dva mlada trenera u Hajduku i Dinamu i Livaju najboljeg u ligi!”

Teško je u samo sat vremena ispričati priču o Zlatku Kranjčaru i o onome što je on značio za ovaj grad, Dinamo i Hrvatsku. No na predstavljanju knjige Večernjakovih autora Tomislava Dasovića i Mladena Miletića “Cico – tak imam te rad” u Novinarskom domu, ljudi koji stoje iza ovog projekta bili su posebno inspirirani.

Začetnik ideje ovog projekta je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.

– Cico je bio puno više od nogometaša, izbornika i kapetana. On je bio čovjek sa svim svojim vrlinama i manama. Svi znaju da su osamdesete godine bile posebno vrijeme, možemo reći da je to bilo buđenje, ali ne samo nacionalno već i buđenje Hrvatske kulturno, društveno… On je bio kao neki prijatelj svih nas, a ja sam upravo to tražio od autora ove knjige – nemojte pisati o njemu kao nogometašu, dajte mi priču o Cici kao čovjeku. Mi smo nacija koja je nesklona onima koji su bolji među nama, a Cico je kao čovjek ostao poput titana, visok u mojim očima, ali i mnogih drugih – istaknuo je Klarić.

https://youtu.be/T0Qg9I7rGBw

– Baš je teško pričati. Mi kao obitelj svima zahvaljujemo što ste ostvarili ovu ideju. Sve je trajalo oko godinu i pol. Ako rezimiramo sve – ako je knjiga dobra, onda je zaslužan Večernji list, a ako nije, onda sam ja kriv – kroz šalu je poručio Niko Kranjčar i dodao:

– Postoji moja strana priča, a to je da njega više nema. Nezahvalno mi je govoriti o tati, bolje da vi pričate. Svi ga znate, svi ste imali odnos s njim. Činjenica je da su ga svi smatrali svojim prijateljem, a njemu je to bilo najdraže. Bitno je da, kad knjiga izađe, ostavi nešto važno onome tko je želi pročitati. Želim da iz ove knjige svi izvuku neki dio i sebe učine boljim čovjekom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *