Odiseja Borisa Krčmara do pozornice Svjetskog prvenstva

Najbolji hrvatski pikadist Boris Krčmar pokazao je nevjerojatno umijeće i odlučnost ispadanjem u trećem kolu prestižnog Svjetskog prvenstva. Pozornica je bila legendarna londonska Ally Pally, gdje se Krčmar susreo s impresivnim dvostrukim svjetskim prvakom Garyjem Andersonom u uzbudljivom susretu koji je natjerao obožavatelje na rubove sjedala.

‘Leteći Škot’ opravdao je svoj nadimak i vinuo se uvis, uskrativši hrvatskom predstavniku bilo kakvu šansu za priču o pobjedi. Unatoč Krčmarovom snažnom startu, s tijesnom pobjedom od 3-2 i pet spektakularnih breakova za prvi set, Anderson je pokazao kvalitete koje su mu omogućile osvajanje naslova svjetskog prvaka 2015. i 2016. godine. Četiri seta bila su majstorska klasa za Andersona, koji je pokazao svoju briljantnost osiguravši pobjedu rezultatom 3:1, 3:2, 3:1, 3:0.

Izvedba Letećeg Škota odražava njegove najbolje dane, Krčmar je pretrpio poraz od 4-1 u setovima, a Anderson je prošao u osminu finala gdje će se suočiti s Englezom Brendanom Dolanom. Unatoč porazu, Boris Krčmar ima sve razloge za uzdignutu glavu. Njegov impresivan prolaz kroz treću rundu označio je njegov najbolji nastup u Svjetskom kupu do danas i dokazao da se može natjecati s velikanima ovog sporta.

Hrvatski pikado maestro pokazao je svoje umijeće i pokazao da je na korak do ulaska u svjetsku pikado elitu. Kada su Krčmarove aktivnosti na Svjetskom prvenstvu završile, napustio je London ne samo ponosan na sebe, već i s velikom nagradom za svoj trud. Krčmar je osvojio hvalevrijednih £25,000 za napredovanje kroz rane runde i dolazak do treće runde, ali je ostao ispod £35,000 za koje mu je bilo zajamčeno da je otišao dalje.

Boris Krčmar: U prosincu se plasirao u treći krug Svjetskog prvenstva u pikaduBoris Krčmar: U prosincu se plasirao u treći krug Svjetskog prvenstva u pikadu

Međutim, novčana nagrada odražava opipljiv uspjeh njegove izvedbe, što ga čini jednim od onih koji najviše zarađuju na turniru. Da je Krčmar preživio Andersonov izazov i otišao dalje, mogao je osigurati dodatnih £10,000.

Puno je na kocki u pikadu, a novčana nagrada se značajno povećava kako napredujete na ljestvici prvenstva. Za usporedbu, pobjednik Svjetskog prvenstva 2024. dobit će nevjerojatnu novčanu nagradu od £500,000, što je dokaz rastuće popularnosti i komercijalnog uspjeha profesionalnog pikada.

Ni finalist neće otići kući praznih ruku jer ih očekuje pozamašna nagrada od 200.000 funti. Čak i onima koji izgube u polufinalu bit će lakše za džep jer će svaki za svoje hvalevrijedne nastupe dobiti po 100.000 funti. Možda je put Borisa Krčmara završio u trećem kolu, ali njegovo naslijeđe najboljeg hrvatskog pikadaša je zacementirano.

Iskustvo i novčane nagrade koje stekne poslužit će mu kao odskočna daska za buduće avanture. Krčmarova hrabra izvedba dodaje dodatno uzbuđenje ovom uzbudljivom prvenstvu i ostavlja obožavatelje da se pitaju što budućnost nosi za hrvatsku zvijezdu u usponu.

Odgovori