Samir Toplak dobivao sam puno podrške iz Dalmacije (video)

-Mogu reći nakon što je prošlo već dosta vremena da mi je šokantniji bio odlazak iz Intera nego iz Varaždina, jer već se prije otkaza, dva, tri tjedna šuškalo, spremalo nešto, bilo je puno upita, upitnika, drukčiji je klub Varaždin nego Inter. Puno je ljudi oko kluba i izvršnog odbora. Naslućivao sam nešto pa nisam bio previše iznenađen – rekao nam je Toplak. 

Četiri prvoligaša mijenjala su trenere, Istra 1961, Hajduk, Osijek i Varaždin. Trener s najviše prvoligaških utakmica u komadu nije bio na radaru ranije spomenutih, a recimo još da je 31 utakmicu odradio Toplak na klupi Varaždina. Toplak kaže da je problema bilo i u igračkom kadru.

Varaždin je nekima bio kazna, kaže Toplak, a takve je teško motivirati.  – Bilo je teško, nismo uspjeli dobiti pobjedničku momčad. Problem je što u Varaždin možeš dovesti ili igrače koji nigdje nisu igrali, ne možeš dovesti nekog pobjednika koji je u nekoj ekipi bio vođa. Možeš dovesti igrača koji dolazi na posudbu, koji nije igrao u Dinamu, Osijeku, Hajduku, Rijeci… Jako je teško tako sastavljati ekipu, uvesti igrače u financijski okvir Varaždina i da to budu odmah nositelji igre. Ne ide to tako. Zato smo sada imali problema jer smo imali mnogo igrača koji prošle sezone nisu uopće igrali. Jednostavno nemaju taj stav pobjednika, kontinuitet utakmica, to se s vremenom stvara. Na svakoj prvoj prepreci oni odustaju umjesto da idu dalje, da rastu

uredio: Milan Rossan

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *