Veteranke se razodjenule kako bi skupile za punt na turnir u Orlando! (video)

ŽVKK ZAGREB neprofitna je udruga koja okuplja bivše košarkašice koje se žele rekreativno baviti veteranskom košarkom.  Kao Udruga djeluju od 2005. godine.

Sve su bivše košarkašice, zaljubljenice u košarku, stare između 35 i 66 godina. Lopta i koš prate ih od mladenačkih dana pa do danas, kada se s ponosom mogu zvati veteranke ženske košarke. Ove su im se godine priključile i mlađe djevojke i žene koje vole igru između dva koša.Danas udruga ima 26 članica koje dva puta tjedno treniraju svoj omiljeni sport.

Uglavnom skupile su se ne samo radi ljubavi prema sportu kojeg vole,  nego i zbog održavanja kako tjelesnog tako i psihičkog zdravlja. U sadašnjem vremenu bezvoljnosti, međusobnih otuđenja i neprekidnih borbi s bolestima, ideja za druženje, a i bavljenjem sportom koje je u današnjem društvu uvijek  dobrodošlo.

Osim toga, takvim odnosom prema sportu i sebi samima sigurno su  svijetao primjer i ostalim našim sugrađanima i sugrađankama, pogotovu ženama u godinama.

Zbog toga mogu s ponosom najaviti njihov moto: ZA KOŠARKU GODINE NISU VAŽNE.

Redovite su sudionice svjetskih i evropskih košarkaških veteranskih prvenstava. Mogu se pohvaliti da su u kategoriji +35 g. i +50 g. osvojile nekoliko zlatnih, srebrnih i brončanih odličja.

Ove godine u mjesecu srpnju planiraju ići na 13. Svjetsko veteransko prvenstvo u Orlandu, S.A.D., u razdoblju od 20.08. do 30.08.2015. godine. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 9.000kn, troškovi smještaja 45.000kn, a troškovi putovanja 110.000kn. Kako bi prikupile sredstva za ovaj njihov ‘projekt’, snimile su kalendar – nije baš da su potpuno gole, ali stvarno su si dale truda… Same osmislile, same snimile,… sve same!!

I sve pod motom: sudjelujte u našoj maloj akciji, pružite nam podršku i olakšajte nam odlazak u Orlando!!! Čak i ako vas kalendar uopće ne zanima i ne znate što bi s njim, podržite nas makar simboličnom uplatom na račun br:

IBAN: HR2923600001102045560

Detalji o načinu uplate donacija nalaze se i na FB stranici ZVKK ZAGREB.

Hvala svim dosadašnjim i budućim donatorima!!!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *