(VIDEO) Stipe Mandalinić: „Taj jedan stisak nikad neću zaboraviti“

Stipe Mandalinić rukometaš je njemačkog Füchse Berlina, čiji dres nose hrvatski rukometaši Marko Kopljar i Jakov Gojun. Smatra se jednim od najvećih europskih talenata na poziciji lijevog vanjskog. Karijeru je započeo u RK Split, 2010. je počeo igrati za RK Karlovac, a od 2012. član je RK Zagreb, u kojem je igrao punih šest sezona.

Krajem studenog 2017. godine potpisao je za njemačkog prvoligaša Füchse Berlin na tri i pol godine te je u tom trenutku bio najbolji strijelac Lige prvaka s 44 pogotka. S obzirom na situaciju oko koronavirusa prekinuta je Bundesliga, pa se odlučio vratiti u našu zemlju dok se granice ne zatvore te ovdje ostaje do daljnjega. Otvoreno je govorio i o trenutnom stanju u reprezentaciji u kojoj ga nema već dvije godine. Kaže kako misli da ga je udaljila nesretna ozljeda odmah čim je došao u Berlin te se iskreno nada da će svojim trudom zaslužiti poziv.

Što se tiče same reprezentacije kaže da je to jedan fenomen te da Hrvatska ima puno mladih potencijalnih igrača. No, istaknuo je da je teško raditi u reprezentaciji jer svi ljudi očekuju uspjeh te je veliki pritisak javnosti zbog kojeg su otišli brojni treneri. Dotaknuo se RK Zagreb koji je trenutno financijski stabilan te napravio projekt, gdje će s mladim igračima probati. Kaže da je to jedna okosnica gdje se treba graditi i momcima te samom klubu dati vremena da se oni kroz dvije godine sjedine.

Na kraju razgovora, otkrio nam je jednu zanimljivost, kaže da nikada neće zaboraviti stisak Didier Dinarta u Španjolskoj 2013. godine kada je pokušao jedan na jedan. Stipe Mandalinić odnedavno je i otac malog Lovre, koji je rođen na isti datum kao i on.

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *