Vitasović protiv Wrzoseka: Bitka prvaka koja će ući u povijest na KSW 90

Ivan Vitasović (12-5-1), iskusni borac iz poznatog Trojan Gyma u srcu Pule, Hrvatska, priprema se za najveću borbu svoje karijere. Samo nekoliko dana prije ovog velikog okršaja, Vitasović se javio i s entuzijazmom podijelio svoja razmišljanja o svojoj sljedećoj borbi protiv strašnog Arkadiusza Wrzoseka (3-0-0) na KSW 90.

Ovaj co-main događaj u teškoj kategoriji obećava da će biti spektakl za ljubitelje borbi diljem Europe. Vitasović, koji je trenutno u nizu od šest pobjeda, osvojio je titulu FNC prvaka u teškoj kategoriji u Areni Pula prošlog rujna. Pobijedio je Michala Andryszaka tehničkim nokautom u trećoj rundi, čime je hrvatski prvak osvojio željeni pojas.

“U karijeri sam se borio protiv jačih boraca slobodnim stilom od Arkadiusza Wrzoseka. Definitivno je opasan, sa svojim iznenadnim visokim udarcima i nepredvidivim kutevima. Ali spreman sam. Hrabar je, pa očekujem zahtjevnu borbu. Biće to jedan od nezgodnijih boraca u mojoj karijeri” – samouvjereno kaže Vitasović.

Protivnik Wrzosek napravio je jasan slučaj sa svojim savršenim rezultatom od 3-0 u KSW Areni, postigavši svoju posljednju pobjedu na svom KSW 83 u lipnju. Poljski borac pokazao je svoju vještinu natjeravši Bogdana Stoicu na predaju u prvoj rundi. Wrzosekov prelazak iz uspješne kickboxing karijere u svijet slobodne borbe donio je zanimljivu dimenziju u njegov stil borbe.

Vitasović: Izlaganje za FNC 6 u KarlovcuVitasović: Izlaganje za FNC 6 u Karlovcu

Wrzosek ima 20 kickboxing borbi i 14 pobjeda, uključujući 9 nokauta. Na putu do Gloryja, prestižne kickboxing promocije, suočio se s Benjaminom Adegbuyijem i izgubio. Međutim, manje od godinu dana kasnije, trijumfalno se vratio nokautiravši Demorea Dennisa. Wrzosekov odlučujući trenutak došao je u travnju 2021. kada se suočio s legendarnim Bade Harijem u uzbudljivom okršaju.

Marokanski “ubojica” tri puta je snažnim udarcima “knock-down” Wrzoseka obrao, ali se poljski borac nevjerojatno vratio u drugoj rundi nokautiravši ga odlučujućim high kickom. Ova zapanjujuća pobjeda ne samo da je uzbudila obožavatelje, već je šokirala i cijeli svijet borilačkih vještina. Dok se Vitasović priprema za izazov, on prepoznaje veličinu zadatka koji je pred njim.

Wrzosekova otpornost protiv legende kickboxinga kao što je Badr Hari naglašava razinu natjecanja koja ga čeka u glavnom događaju KSW 90. Bitka između ova dva titana obećava spoj tehničkih sposobnosti, nepopustljive odlučnosti i nepredvidivosti koja mješovite borilačke vještine čini zadivljujućim spektaklom. Za Vitasovića se ne radi samo o obrani naslova, već i o osvajanju novog teritorija i urezivanju njegovog imena u povijest KSW-a.

Kako se približava večer borbe, obožavatelji i stručnjaci s nestrpljenjem čekaju da vide hoće li se Vitasovićev pobjednički niz nastaviti ili će Wrzosek dodati novo poglavlje svojoj legendarnoj borilačkoj karijeri. Pozornica je spremna za epski obračun koji će nedvojbeno ostaviti neizbrisiv trag na legendama obojice boraca i oblikovati priču europske slobodne borbe u godinama koje dolaze.

Odgovori