Davor Užbinec o nastavku ABA lige i odabiru Eurolige: „Smatram da je ABA liga dobar projekt, no ipak treba napraviti određene promjene“

Prisjetimo se, po prvi puta u Europi dva profesionalna kluba spojila su se preko granica, a riječ je o KK Cedevita te slovenskoj Olimpiji. Novi klub pod nazivom KK Cedevita Olimpija Ljubljana, poznatiji i kao samo Cedevita Olimpija je slovenski profesionalni muški košarkaški klub, koji se natječe u ABA ligi i ULEB Eurokupu. Na čelu kluba je Davor Užbinec, koji ističe kako preseljenje kluba iz Zagreba u Ljubljanu ima svoje troškove te određene probleme koji se javljaju dok se sve ne uskladi.

Cedevita Olimpija također je u fazi mirovanja zbog pandemije koronavirusa. Direktor kluba Davor Užbinec govori kako je klub brzo reagirao te da su među prvima koji su krenuli brinuti o sigurnosti svih članova kluba. Također, iz istih razloga ove godine je ukinuto slovensko natjecanje te nema prvaka. Iako bi bilo poželjno da se održi do kraja ABA liga kako bi se odredio pobjednik, naglasio je kako od ove sezone ABA liga više nema ugovor s Euroligom. Drugim riječima, pobjednik više automatski ne ide u Euroligu, već Euroliga može izabrati koji klub će ići. Užbinec smatra da je ABA liga dobar projekt, no ipak treba napraviti određene promjene, odnosno modalitete te pronaći bolju suradnju sa savezima.

Mnogi ljudi iz svijeta sporta smatraju da je trenutna situacija idealna prilika za resetiranje sporta, a s time se slaže i direktor KK Cedevita Olimpija Ljubljana, kako bi se neke vrijednosti postavile na druge kriterije. Za kraj otkriva da je njihova ambicija imati Cedevitu Olimpiju kao noseći klub, koji bi igrao europska natjecanja i ABA ligu da se bori za najviše trofeje, a da KK Cedevita Junior u Zagrebu bude razvojni klub koji će doći u premier ligu.

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *