(VIDEO) Ivan Mance HNK Rijeka: „Novac koji dolazi od TV prava je apsurdno mali“

Ove nedjelje imali smo priliku ugostiti jednog od najvažnijih operativaca struke na Rujevici. Riječ je o Ivanu Manceu, koji otvoreno govori o situaciji kluba. Kaže kako je klub stabilan s obzirom na vrijeme koje nas okružuje te da je prva momčad ovaj tjedan krenula s individualnim treninzima po dva igrača. Za sada čekaju daljnje upute Stožera civilne zaštite RH i epidemiologa. Što se tiče financijske situacije, Mance objašnjava da su s igračima ispregovarali novi način plaćanja ugovora u idućih 16 mjeseci, gdje su se igrači odrekli jednog djela primanja.

S druge strane, prema njegovom mišljenju novac koji dolazi kroz TV prava u hrvatski nogomet je apsurdno mali. Smatra da naš proizvod vrijedi više:

Naši klubovi prodaju igrače najboljim europskim klubovima i najboljim ligama. Na kraju krajeva prema onome što znam, apsolutno svi prate HNL i vole ga gledati, ne samo kod nas, nego to je jednostavno proizvod koji na neki način daje u uvid u budućnost nogometa i nekih interesantnih igrača na tržištu. – objasnio je Ivan Mance

Ono što ističe da je vrlo bitno za hrvatske klubove jest da se prestanu prepucavati preko medija te da prestanu biti isključivi i gledati isključivo svoj vlastiti klub i vlastite interese. Naglasio je da je vrijeme da se počne gledati šire i ako će se razgovarati s argumentima i tražiti rješenja da ćemo imati neke šanse napredovati.

Ovu krizu mi ne možemo preživjet zato što će država dati klubovima novce ili sportu novce. Mi moramo sada biti racionalni, moramo se sada stisnuti, smanjiti naše apetite i potrebe i čekati neka bolja vremena koja će donijeti onda nove investicije.

Nadodaje da moramo biti racionalni i da se moramo svi skupiti jer nam treba zajedništva u svemu ovome. Što se tiče trenera Simona Rožmana kaže da su njime jako zadovoljni te da je onakav kakav im je upravo i trebao. Veliki je radnik te radi jako dobar posao.

 

Piše: Antonia Rihtarić

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *