Igor Jovićević: „To je najveće bogatstvo jedne momčadi.“ (video)

Dinamo čeka četvrtfinale Lige prvaka mladih. Modri juniori su u osmini finala srušili minhenski Bayern jedanaestercima. Dinamo će biti domaćin Benfici koja je rezultatom 4:1 izbacila Liverpool. Taj dvoboj igrat će se 18. ožujka u Zagrebu. Dinamo je potvrdio kako će se utakmica igrati na glavnom terenu stadiona u Maksimiru. U emisiju Sport nedjeljom ugostili smo trenera juniora Igora Jovićevića, evo kako je komentirao pobjedu:

Zaista sam sretan, ispunjen i mislim da smo odigrali jednu fenomenalnu utakmicu u globalu protiv vrhunskog protivnika. Znali smo da će biti jako teško, međutim jedini način da im se suprotstaviš je da im oduzmeš loptu ili se postaviš s jednim gardom i pristupom da osjete da se ti ne bojiš, da nisi došao podređenom položaju.

Nadodaje kako su penali lutrija te da to utječe jako na koncentraciju i na psihološku stabilnost igrača. No, izuzetno je ponosan na svoje igrače jer kako kaže nema većeg zadovoljstva, nego kada igrači ono što treniraju pokažu i ostvare na utakmici:

To je najveće bogatstvo jedne momčadi.

Naglašava kako su juniori došli do statusa da su oni trn u oku svakome, iako su manji klub i imaju lošije uvjete i manje su bogati. Kaže da njihov prirodni talent kao temelj nečeg daljnjeg je neupitan. Dotaknuo se i teme vezane uz stadion:

Što nije šteta da se ne može napraviti kompromis s gradom, da gradonačelnik Milan Bandić izađe u susret Dinamu. Igramo europske utakmice, dovodimo brand ekipe u Hrvatsku metropolu… Ja apeliram na to da se napravi jedan iskorak da nam pomognu i da nam omoguće da budemo još bolji.

 

 

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *