Kapetan Osijeka Vedran Jugović propušta derbi okršaj s Dinamom

U nastavku SuperSport HNL-a nakon reprezentativne stanke, ljubitelji nogometa s nestrpljenjem iščekuju utakmicu 16. kola između Dinama i Osijeka. Okršaj će se odigrati u subotu 25. studenog na Maksimiru i obećava žestoku revanšu derbija s Pampasa od prije nekoliko mjeseci, koji je Dinamo dobio u dramatičnom uzvratu.

Sjećanje na ovu kontroverznu utakmicu živi u Osijeku, a mještani gaje kiv prema sucu Mariju Zebeku. No, Osijek Zorana Zekića čeka veliku prepreku ulaskom u maksimirsku jamu lavova jer iskusnog kapetana Vedrana Jugovića nema zbog ozljede zadnje lože. Ovaj 34-godišnji veznjak ove je sezone bio ključni igrač Osijeka.

Ne samo da je pridonio kao playmaker, već je bio i treći strijelac momčadi. Protiv Istre je postigao četiri pogotka i napravio nevjerojatan hat-trick. Izostanak Jugovića veliki je udarac za Zekića, pogotovo što igra važnu ulogu u veznom redu momčadi.

Unatoč neuspjehu, ne vjeruje se da je njegova ozljeda teže prirode i postoji optimizam da će se Jugović brzo vratiti nakon derbi obračuna. U nedavnom derbiju Pampasa protiv Hajduka, Jugović je privukao pozornost iz sasvim pogrešnih razloga.

Krucijalna pogreška na vlastitoj polovici dovela je loptu do Emira Sahitija, koji je iskoristio pogrešku i asistirao za pobjednički pogodak Marka Livaje koji je zapečatio pobjedu Splita. Bila je to teška pilula za navijače Jugovića i Osijeka, ali je istaknula nepredvidivost nogometa i uspone i padove kroz koje igrači prolaze.

Kapetan Osijeka Vedran Jugović u prvoj utakmici 2. pretkola Lige konferencija u srpnju 2023.

Jugović ostaje jedan od iskusnijih igrača Osijeka unatoč nedavnim neuspjesima. Njegove vještine vođenja i oštroumnost na terenu pomogli su voditi momčad kroz teške utakmice. Praznina nastala njegovim izostankom sigurno će se osjetiti, a Zekić će morati presložiti sastav kako bi nadoknadio kapetanov privremeni izostanak.

Trenutak kada se Jugović ozlijedio nije mogao biti gori jer se Osijek priprema za ključnu utakmicu protiv Dinama, poznatog po svojim impresivnim igrama. Izostanak ključnog igrača poput Jugovića zabrinut će osječke navijače koji će se nadati da će ostatak momčadi popuniti prazninu. Kako se derbi bliži, postavljaju se pitanja o strategiji Osijeka i kako misli prevladati izazove Dinama bez utjecajnog kapetana.

Svijet nogometa voli priču o autsajderima, a unatoč neuspjehu, Osijek je imao priliku pokazati otpornost i timski duh pred nedaćama. Ukratko, derbi Dinama i Osijeka izostankom Vedrana Jugovića dobio je još veći značaj. Njegova ozljeda bila je izazov za Zekićevu momčad, ali nogomet je pun nepredvidivih obrata i Osijek ima priliku dokazati svoju hrabrost u ovom okršaju visokog uloga.

Ishod ovog okršaja mogao bi dati ton Osijekovoj sezoni u SuperSport HNL-u, jer navijači s nestrpljenjem očekuju maksimirski obračun.

Odgovori