Domagoj Čavlović: „Bez obzira na priče Cibona je živa i zdrava“

Direktora KK Cibone Domagoja Čavlovića ugostili smo u 605. izdanje emisije Sport nedjeljom. Pandemija koronavirusa i obustavljanje svih sportskih natjecanja doveli su većinu klubova u probleme, pa je tako i dvostruki prvak Europe KK Cibona zbog financijskih problema poslao sve ljude iz radne zajednice, uključujući trenera Ivana Velića, na burzu. Zašto su se odlučili za taj potez koji sada pokazuje logičnim, otkriva:

U tom trenutku mi smo imali opciju prijaviti se na mjere koje je država propisala i gledali smo koji su uvjeti i shvatili smo da nismo u mogućnosti dokazat manjak prihoda u sljedećem periodu. Samim time kao druga opcija, ali ne opcija za raspad kluba, već spas kluba je bila opcija da se ljudi stave na burzu.

Nadodaje da Cibona nije u nikakvoj situaciji gašenja te da velika većina igrača je pristala da im se plati sve što su odigrali. KK Cibona, ako bude udovoljavala uvjetima,  obnovit će ugovore s radnom zajednicom te direktor Čavlović vjeruje kako je njihov potez da pošalju radnu zajednicu na burzu, koji je imao glasan odjek u javnosti, pripomogao donošenju ovakvih mjera. Naglasio je da je KK Cibona je zdrava priča. Što se tiče prvenstva, Domagoj Čavlović objašnjava da je ideja da se ide na 14 klubova, pa bi onda i iduća sezona krenula nešto ranije. Nada se da će možda dobiti i natrag trećeg predstavnika.

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *