Ništa od Superlige! (video)

Svaki od klubova osnivača trebao je dobiti 350 milijuna eura za ulazak u ligu, što je četiri puta više od iznosa kojeg je osvajač Lige prvaka dobio 2020. godine, prenosi američki New York Times.   Podsjetimo, Superligu je osnovalo 12 klubova (Arsenal, Chelsea, Man. United, Man. City, Tottenham, Liverpool, Juventus, Inter, Milan, Real Madrid, Atletico Madrid i Barcelona), a nakon žestokih reakcija navijača, nogometaša, klubova, nacionalnih saveza te Uefe i Fife projekt je ubrzo obustavljen. Od klubova osnivača još jedino Juventus, Real i Barcelona nisu odstupili od elitističkog natjecanja.

Glavni financijer europske Superlige, projekta elitnih europskih klubova koji iz dana u dan sve više propada, JPMorgan Chase & Co odustali su od financiranja natjecanja u bilo kojem pogledu.

– HNL je na visokoj razini. Ne bih kazao da je to poseban iskorak. Dapače, mislim da je naša liga stalno na dobroj razini. Cijela priča je na europskoj razini i pratimo nove trendove. Imamo dobru bazu i dosta mladih talentiranih igrača. Proizvodnja mladih igrača je jako važna. Hajduk? To je neizbježno pitanje. Već ta priča traje nekoliko godina. Hajduk je izgubio, ne samo dominaciju na hrvatskom tržištu u borbi za najbolje igrače. Dok su bili konkurentni, napravila bi se dobra momčad. Ne znam kada je Hajduk zadnji put iz lige uzeo nekog od tri najbolja igrača lige. Bojim se da može biti i lošije… U moje vrijeme, bili smo odmah uz bok Dinama, pa su ‘letjeli retrovizori’…  Nadam se da neće biti lošije…  Sve se izmiješalo. Kako će sportski direktor iz Portugala dovesti hrvatskog trenera. Lutalo se u dovođenju igrača, nelogično je da su transferi nekih igrača bili manji od provizija – kazao je, između ostaloga, Igor Musa, bivši nogometaš Hajduka, Rijeke, Hrvatskog dragovoljca… – Jako je teško stalno proizvoditi i prodavati igrače, a istovremeno zadržati kvalitetu. Kapital u Hajduku bio je i u vrijeme bivšeg premijera pa se nije dobro potrošio. Hajduku nedostaju pravi ljudi, koji bi odmah napravili potez. Da vidiš da si na pravom putu i da si blizu. Ideja je dolje sigurno poštena. Hajduk ima dobre stručnjake, možda je trebao dati priliku Ivanu Juriću prije pet-šest godina. Priča se odmah mijenja. Ili Ivan Leko koji je sjajan stručnjak, ili sportski direktor koji bi pogodio s nekim potezima. Povukao, pet-šest dobrih igrača i odmah si tu blizu, kao Osijek – istaknuo je Dario Šimić… 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *