Ratko Kovačić: „HPO u potpunosti podržava odluku organizatora igara Tokio 2020 i Međunarodnog olimpijskog odbora!“ (video)

Odgodu Paraolimpijskih igara za 2021. godinu, komentirao je i predsjednik HPO-a Ratko Kovačić. U razgovoru s nama kaže kako je to bila očekivana odluka organizatora Olimpijskih i Paraolimpijskih igara i Međunarodnog olimpijskog odbora jer je ljudski život najvrjedniji:

Zdravlje svih sportaša trebamo sada staviti na prvo mjesto i izuzetno je bitno da sada svi, uključujući i naše sportaše, ostanu doma i na taj način zaustavimo širenje ovog strašnog virusa koji utječe na globalnu ekonomiju.

Iako našim sportašima nije drago što je donesena ovakva odluka zbog puno truda, natjecanja i treninga koje su uložili u proteklom paraolimpijskom ciklusu , svjesni su da je to sada jedino ispravno. – izjavio je predsjednik HPO-a Ratko Kovačić

Ističe kako je HPO imao vrlo bogat program u planu, odgođena su vrlo velika natjecanja kao što je Europski kup u boćanju, Europsko prvenstvo u para taekwondo, zatim veliki broj Međunarodnih natjecanja u atletici i plivanju te čitav niz Nacionalnih prvenstava, pa i skupština HPO-a.

Mislim da su reakcije Središnjeg državnog ureda za šport u ovim kriznim vremenima da pomogne sportu da se održe aktivnosti, da prije svega ne dođe do pada zaposlenosti trenera, jako dobre i hvale vrijedne.

Predsjednik HPO-a Ratko Kovačić, za kraj kaže kako sada sport nije na prvom mjestu, već da je najvažnija borba protiv koronavirusa i svi sportaši se u tome trebaju pridružiti. Sportašima su dali do znanja da ostanu aktivni u mogućim uvjetima kako bi mogli održati neku razinu fizičke aktivnosti, a posebice mentalnog zdravlja.

 

 

 

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori