(VIDEO) Igor Čerenšek i Igor Blažinčić: “Najbolja prevencija svih bolesti je tjelesno vježbanje“

U emisiji imali smo prilike ugostiti psihologa i mentalnog trenera Igora Čerenšeka te kondicijskog trenera i vlasnika Body & Mind Igora Blažinčića, koji su govorili o očuvanju mentalnog i tjelesnog zdravlja. Dali su osvrt na cjelokupnu situaciju i upozorili koliko je tjelesno vježbanje bitno za cjelokupno zdravlje svakog od nas. Na početku razgovora Igor Čerenšek upozorio je na to da je najbolje što možemo sada napraviti, u ovoj trenutnoj situaciji koja je pogodila cijeli svijet je, da radimo male sitne korake te male sitne promjene u bilo kojem pogledu, mijenjanja sebe ili slično.

Igor Blažinčić osvrnuo se na sportaše koji su jedva dočekali povratak treninga. Kaže kako da im je potrebno tri do četiri tjedna da bi došli do optimalnog stanja, ukoliko krenu s ozbiljnim trenažnim procesom. Istaknuo je da treneri ne smiju odmah preagresivno krenuti s treninzima jer su sada moguće ozljede sportaša. Također, naglasio je da ljudi koji vode cijelu priču oko koronavirusa ni u jednom trenutku nisu naglasili važnost tjelesnog vježbanja:

Cijelo vrijeme se govori ostanite doma i čekajmo cjepivo da bi nam bilo bolje. To nije istina! Cijeli svijet zna, svi znanstvenici su potvrdili da je najbolja prevencija svih bolesti je tjelesno vježbanje.

Psiholog i mentalni trener Čerenšek u potpunosti se složio s izjavom kondicijskog trenera te nadodao da mentalno zdravlje u općoj populaciji, ne samo u sportskoj, je ozbiljno narušeno. Također, objasnio je kako stres koji je sada nastao je stres zbog nagle promjene životnog stila. Nada se da će se situacija donekle normalizirati kako bi se sačuvalo mentalno zdravlje, pa tako i da će se aktivirati teretane i fitness centri kako bi njihovi djelatnici mogli pomoći sačuvati to mentalno zdravlje.

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *