(VIDEO) NK Osijek i izgradnja Pampasa: „Mi smo na vrijeme uočili dolazak ove krize“

Nakon ove krize ništa neće biti isto kao prije, pa tako ni u sportu. Dok će neki klubovi biti ranjeni, ali će preživjeti, drugi vape za pomoći te je upitno kako će proći. U Osijeku kao i u većini naših prvoligaša vratili su se treninzima i vjeruju kako će sve ovo brzo biti iza njih. Neće im biti problem trenirati i za pola plaće prema mjerama koje su svi prihvatili unisono jer povratak na zelene travnjake nema cijenu.

Mi smo na vrijeme uočili dolazak ove krize na čelu s predsjednikom Meštrovićem, koji je povukao ključne poteze. Svi igrači su pristali na smanjenje plaće tako da bi mi zapravo mogli završiti ovo vrijeme krize i dočekati iduću sezonu jače nego ikada. – objašnjava Igor Galić, direktor NK Osijek

Ono što najviše veseli da radovi na Pampasu napreduju jače od bilo koje korone. Sport, Osijek, Slavonci opet su pokazali da će najveći sportski projekt u Hrvatskoj zasjeniti sve nedaće. I ako ćemo biti kolektivno pametni znati ćemo iskoristiti snagu sporta jer on može promijeniti svijet. NK Osijek bi tijekom iduće godine trebao dobiti novi stadion kapaciteta oko 12.000 gledatelja. Pampas se gradi uz pomoć sredstava mađarske vlade, a glavni izvođač radova je osječka tvrtka Eurokamen.

Cijena izgradnje je  procijenjena na 40 milijuna eura od koji je jedan milijun donirao Hrvatski nogometni savez. Ukupno će se nogometni kompleks prostirati na 15,3 hektara na kojima će biti i sedam pomoćnih terena. Stadion će biti potpuno natkriven te će u sklopu zapadne tribine sadržavati i brojne komercijalne sadržaje poput restorana, kafića, sauna i sky-boxova. Ispred njega će biti i trg namijenjen druženju navijača, a predviđeno je i parkiralište s 900 mjesta.

Davor Šuker ističe da je najvažnije da se nešto gradi te da je ovo poslije Rijeke jedan maestralan projekt. Ono što nogomet želi je da bude u svim segmentima europskog i svjetskog nogometa, a ovaj stadion je to, objašnjava predsjednik HNS-a. Plan je bio da stadion bude gotov do kraja ove godine.

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *