Završen kućni trkački izazov; najavljeni novi datumi B2run

Zbog zabrana uzrokovanih koronavirusnom situacijom te odgodom svih ovogodišnjih poslovnih HT B2Run utrka za listopad, organizatori su u suradnji s partnerom Hrvatskim Telekomom pokrenuli najveći trkački online izazov organiziran ikada do sada u Hrvatskoj, i šire – „HT B2Run Challenge  #ostanidoma“. Zadatak svih sudionika domaće poslove zajednice bio je pretrčati pet kilometara u svome domu, a sve to zabilježiti putem službene Garmin Connect aplikacije i s kratkim videom te objaviti na svojim društvenim mrežama pod oznakom #HTB2RunChallenge #ostanidoma“.

Gotovo pet stotina trkača u dva je tjedna pretrčalo više od 2300 kilometara u #HTB2Run izazovu! Svi zajedno pokazali smo kako izolacija ne mora biti pogubna za naše zdrave navike. I u najtežoj situaciji iskoristili smo naše potencijale i nakon cestovne utrke, traila i trekinga stvorili home run. Osobito mi je drago što su nam se priključili i poslovnjaci iz gradova i mjesta, gdje se se HT B2Run ne održava i otrčali svoju prvu utrku u najvećem sportsko-poslovnom događanju u Hrvatskoj. – Bojan Mušćet, koordinator trkačkih aktivnosti u Hrvatskom Telekomu i ambasador B2Run utrka.

Organizacijski tim HT B2Run poslovnih utrka ovu je situaciju prepoznao samo kao još jedan poslovno – sportski izazov te su od #ostanidoma izazova stvorili najveći kućni trening kao zagrijavanje za utrke koje su najavljene u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu. Međutim, zanimljivo je kako se ovom izazovu nisu pridružili poslovnjaci – trkači samo iz ova četiri grada već iz cijele Hrvatske, točnije #HTB2RunChallenge #ostanidoma izazov trčala su 463 poslovnjaka iz 172 mjesta i grada koji su ukupno trčali 21.081 minutupretrčavši sveukupno 2.315 kilometara u više od 3 milijuna koraka, a prilikom čega su potrošili 160.198 kalorija.

Potaknuti brojem sudionika,  sudjelovanjem i prijavama u  #HTB2RunChallenge #ostanidoma izazovu organizatori su odlučili svu pozitivnu energiju pretočiti u dobro i važno djelo te sve pretrčane kilometre, udruživši snage s GRAWE Hrvatska, pridodati velikoj dobrotvornoj trkačkoj inicijativi #PoKRENI.

Naime, GRAWE Hrvatska d.d., šestu godinu za redom, potiče na promišljanje o zdravlju i uvođenju zdrave aktivnosti u svakodnevicu. Kako bi dodatno motivirali pojedince na bavljenje najjednostavnijom aktivnošću – trčanjem, ovog je proljeća otvoren novi „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“ izazov kojim se pozivaju i izazivaju svi trkači i oni koji će to tek postati da svoje pretrčane kilometre daruju, a GRAWE će ih pretvoriti u donaciju od 100.000 kuna za kupovinu aktivnih proteza djeci s oštećenjem donjih ekstremiteta. Ova akcija započela je 2015. godine, a lani je cilj postignut u rekordnom roku te su kupljene aktivne proteze za prvo troje djece u Hrvatskoj koji na njih nemaju prava preko HZZO-a.

Svih 2.315 prikupljenih HT B2Run kilometara bit će u cijelosti donirano akciji „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“

Sve HT B2Run poslovne utrke po novom će se rasporedu ipak trčati u listopadu, a ne dijelom u lipnju kako je prethodno najavljeno. Utrka u Zagrebu trčat će se prema već najavljenom rasporedu 1. listopada dok se ostale utrke trče u novim datumima:  8. listopada u Osijeku,  15.listopada u Rijeci i završno 22. listopada u Splitu.

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *